Hoe ging het vroeger?
In 1956 is het DSV vakantiekamp opgezet, vanaf 1957 ging men voor het eerst echt op kamp . Met een groep kinderen, zo’n 400, werd er een week gekampeerd. Op de fiets naar de logeerbestemming en een week met veel plezier.
Door de jaren heen is er veel veranderd. De fiets is vervangen door een bus en het aantal kinderen wat mee gaat ligt nu rond de 85.
Door de jarenlange ervaring, grotendeels door overlevering natuurlijk, is ons kinderkamp een solide draaiende organisatie met vrijwilligers die er 100% voor staan.

Sinds een ongeveer 20 jaar heeft elk kamp een thema meegekregen. Bijvoorbeeld: de oertijd, ’t wilde westen, Asterix en Obelix, in 2000 hadden de kids de toekomst, Robin Hood, middeleeuwen, elke dag een feestje en nog vele anderen. Dit jaar is ons thema Elke dag een feestje!
Een leuk thema, dat als rode draad door het kamp heen zal lopen en waar we tijdens de verschillende activiteiten veel mee zullen doen.

Wat doen we tijdens zo’n week kamp?
Een week kamp is een weekje vakantie met veel andere kinderen. Gezellig zonder ouders en school. Met leuke en spannende activiteiten in het bos, op het speelveld.
Maar ook zijn er natuurlijk avondspeurtochten, een disco en een bonte avond.
Naar leeftijd zijn de jongens bij de jongens en de meisjes bij de meisjes ingedeeld. Elk groepje van ongeveer 6 kinderen heeft een eigen vaste leid(st)er. Elk groepje heeft een eigen tipi, waar de groep met de leid(st)er slaapt. Deze leid(st)er heeft de hele week de verantwoording over de kinderen en is natuurlijk dag en nacht beschikbaar voor de kinderen.

Een dag begint natuurlijk met opstaan, wassen en aankleden.
Dan gezamenlijk ontbijten en afwassen en vervolgens is er een activiteit.
Tegen half 12 is er ruimte om zelf te spelen of anders actief bezig te zijn.
Natuurlijk wordt er ook gezamenlijk geluncht, ’s middags is er weer wat georganiseerd.
De warme maaltijd komt rond 18.00 op tafel, deze kan bestaan uit soep, aardappels, groente en vlees maar ook maaltijden als patat of nasi/macaroni uiteraard volgt er
naar iedere warme maaltijd een lekker toetje. De hele week eten we zeer gevarieerd en er wordt rekening gehouden met eventuele diëten of allergieën, het is wel belangrijk dat wij hier ruim van te voren van op de hoogte zijn.
Na de warme maaltijd volgt natuurlijk weer de afwas en is er rond 20.00 uur een avondprogramma, waarna de jongste kinderen rond half 10 richting bed gaan en de oudsten rond half 11 of half 12.
Op het terrein is goede sanitair aanwezig. Het douchen is bij ons toch wel om de dag aan de orde.

Bij erg warm weer wordt er veel met water gespeeld. Dit omdat wij het niet verantwoord vinden om met een groep kinderen variërend in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar te gaan zwemmen.

Wie gaan er mee als leiding?
De volwassenen die meegaan als begeleiding variëren in de leeftijd van minimaal 18 jaar t/m ± 70 jaar.
Een aantal van deze mensen is groepsleiding. Zij zijn de hele week verantwoordelijk voor een groepje kinderen, deze kinderen kunnen dag en nacht met hun vragen en probleempjes bij hun groepsleiding terecht.
Verder zijn er een stuk of vijf mensen verantwoordelijk voor de activiteiten.
Twee mensen organiseren de gang van zaken in de eetzaal en zorgen er voor dat er de hele dag wat te drinken is voor groot en klein.
De EHBO is bij ons in handen van mensen met een lange ervaring.
Ook voor de last minute boodschappen staat er iemand klaar.
Verder lopen er altijd nog wat mensen rond die overal inzetbaar zijn, zij springen in waar dat nodig is.
Tot  slot is er één persoon die het algehele overzicht houdt en er voor iedereen is als er problemen zijn.
Deze mensen zetten zich voor 100% in en beleven veel plezier aan deze week samen met de kinderen.

Omdat wij met ons allen verantwoordelijk zijn voor de kinderen is er bij ons de afspraak dat er zeer weinig alcohol gebruikt wordt door de leiding, ook ons rookbeleid houdt rekening met de kinderen.

Voor wie is het kinderkamp?
Het DSV kindervakantiekamp is er voor alle kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar en alle 13 jarige kinderen die nog in groep 8 van de basisschool zitten uit de gemeente Deventer. Lid zijn van één van de speeltuinen is niet verplicht. Het scheelt echter wel in de kosten, dit omdat kinderen die lid zijn minder betalen voor het kinderkamp.

Wij als medewerkers van het Kinderkamp kunnen wel uren doorgaan met vertellen over het kamp. Wanneer u nog vragen heeft mail dan gerust naar
info@dsvkinderkamp.com of bel: 06-55520642 (Gerly Nijhof)

Ook dit jaar, 2022, gaan wij weer op kamp met hopelijk veel (nieuwe) kinderen en begeleiding!